пʼятницю, 10 липня 2020 р.

Помандруємо Городками?

Ви що, забули про вірус? Які тут мандри?

Так віртуальні, дистанційні, тим більше, що є нагода. Вивчаємо з городоцькими колегами питання про те, на яку модель краще націлитись - на шкільну чи місцеву? А це ж вимагає вивчення ситуації на місцях. Тобто у Городках - подільському і галицькому. Цікаво ж буде, до речі, і порівняти, як там учнівська журналістика квітне. Чи ще поки занедбана? Побачимо.

1. Поділля


Міська об'єднана громада.

Зацитуємо з Паспорту громади:

         Чисельність населення станом на 1 січня 2019 р. 31 151
         у тому числі дітей шкільного віку 2 978

Школи


Будинок творчості, де директором Борис Дутковський.

Загальні форуми: Інформативний, Наш

2. Галичина


Міська громада.


Будинок творчості - нема, є Музична школа.

У Фейсбуці є такі загальні форуми: Новини, Міськрада, Телерадіопресцентр, Все про Городок, Онлайн


3. Висновки


1. Учнівської газети нема (або не видно, нема згадок). Відтак можна припустити, що нема і юних журналістів? А може є, але пишуть в інші газети, центральні чи регіональні, але не місцеві. А місцеві газети є? Може і є, але вже я їх не шукав поки що. Може їм буде цікаво, то вони тоді до розмови приєднаються. Розмови?

2. Поговорити про учнівську журналістику ж варто? І тут постає діалектичний зв'язок між тим, якого формату має бути газета (див. докладніше) і хто за діло візьметься практично. Персонально, хто? Може педагог. Може журналіст. А, може, громадський активіст. А чому б не шкільний президент? Голова учнівської ради.

3. А де ж ту розмову нам започатковувати? Можна на сторінці школи чи ліцею. Можна в загальному форумі вже згаданої Учнівської журналістики. Можна в якомусь місцевому чи педагогічному форумі. Можна відразу у всіх. Залежить від інтересу до теми, правда ж? То ми тоді попросимо тих, кому цікаво, про це і сказати  передовсім. Бо як ми хочемо, щоб у Городках (обох) з'явилась учнівська газета, то перший крок: визначити форум. У якому це питання буде обговорюватись.

Ну от, тепер запрошуємо до тої розмови всіх згаданих персон і ставимо повідомлення на всіх згаданих форумах.

Запросили. І одержали такі результати.




Немає коментарів:

Дописати коментар